EVENIMENTE DE NERATAT – ȘI DE NEUITAT

  În fiecare an, municipiul Hunedoara este gazda mai multor evenimente cu totul speciale care atrag public din ţară şi din străinătate.

 „Noaptea Muzeelor” – la data stabilită la nivel național (de regulă, o sâmbătă din a doua jumătate a lunii mai), Castelul Corvinilor rămâne deschis și pe timpul nopții, iar vizitatorii se bucură și de concerte, sesiuni de video-mapping și alte manifestări special organizate.

„Târgul European al Castelelor” – încă din 2015, Hunedoara găzduieşte singurul „târg” în cadrul căruia cetăți, castele și muzee din România și din străinătate își prezintă vizitatorilor oferta turistică. Astfel, Castelul Corvinilor își asumă și îndeplinește rolul de „motor” al turismului din întreaga zonă.

„Opera Nights” – festival de operă organizat în Hunedoara începând din 2010. Spectacolele au loc în aer liber, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

 Zilele Hunedoarei – anual, în cel mai apropiat weekend de data de 21 iulie, Primăria municipiului Hunedoara oferă trei zile de activități culturale și de divertisment, „oferta” fiind extrem de variată și adaptată tuturor categoriilor de vârstă.

 Festivalul Medieval „Ioan de Hunedoara” – la fiecare sfârșit de august – început de septembrie, orașul se transpune într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, povești îmbinate cu muzică, dans și bucate alese.